Zöld sarok

Kedves Szülők!

A Lágymányosi óvoda kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos, fenntartható nevelést, az egészséges életmód biztosítását. Ebben nyújt segítséget a székhelyen és a két telephelyen átívelő teamünk. Óvodánk madárbarát óvodaként működik, így fontosnak tartjuk az ehhez fűződő programok jelenlétét a gyermekek mindennapjaiban (madárodú készítés, madáretető készítés, madárdetektív program, madár karácsony).

Mindhárom Óvodánk elnyerte a Zöld Óvoda címet, valamint mindhárom óvodánk madárbarát.

Részt veszünk a minden nevelési évben megrendelésre kerülő Újbuda Környezettudatos Óvodája Programon, mely az óvodák közötti együttműködést erősíti, valamint eredményeinkért kapott támogatásból tudjuk fejleszteni a komplexebb környezeti neveléshez szükséges eszközállományunkat, programjainkat színesíteni.

A TATA Consultancy Services jóvoltából elnyertük a Fenntarthatósági különdíjat, az óvodában végzett kiemelkedő környezeti nevelőmunka elismeréseként. a díj elnyerésével óvodánknak lehetősége van környezetbarát tisztítószerek használatára mindhárom óvodánkban.

Fontosnak tartjuk, hogy különféle továbbképzéseken, konferenciákon való részvétellel gyarapítsuk tudásunkat, erre kiváló alkalmat teremt számunkra kerületünk Önkormányzata. Szoros kapcsolatot ápolunk az FKF-fel, KLILTI-val, Mód-Szer-Tár-ral, LSK-val, MME-vel, és a DINPI-vel, programok, továbbképzések keretén belül. Kapcsolati szálainkat szeretnénk bővíteni a jövőben, többek között örökös zöld óvodákkal.

Alapvető feladatnak, fontosságnak tartjuk, hogy a zöld tartalmak, mind az óvodánk alapdokumentumaiban, mind a csoportok dokumentumaiban megjelenjenek. A gyermekek számára különféle programokkal, kirándulásokkal biztosítjuk az élményszerető tevékenységeket, természetesen ezen kívül a napi tevékenységeinkbe és foglalkozásainkba is beleépítjük ezeket a tartalmakat.

Az elmúlt időszakban több fejlesztésre is lehetőségünk nyílt. Minden csoportban zöld sarkot alakítottunk ki akváriummal, így a gondozási feladatokban a gyermekek is szerepet vállalhatnak. Udvarunk madárbarát táblával gazdagodott. Rendkívül fontosnak tartjuk a fenntartható fejlődést. Óvodánkban komposztálunk, valamint minden csoport szelektív hulladékgyűjtőket kapott, így a műanyag és a papír hulladékot külön –külön tudjuk gyűjteni, így alakítva a gyermekek ÖKO-szemléletét.

További célunk, hogy sikereket érjünk el a környezettudatos nevelés terén!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA