Ismertető

Újbudai Csicsergő Tagóvoda telephely bemutatkozója

Óvodánk a Móricz Zsigmond körtér szomszédságában, az Allee bevásárlóközponttal szemben, a városi forgalomtól mégis elzártan, csendes utcák mentén, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető városrészben helyezkedik el. Működését 1971-ben, az ekkor épült társasház félemeletén kezdte meg. Az intézmény 5 csoportszobája és az egyenként hozzájuk rendelt öltözők és mosdók kialakítása egységes szerkezetű, így a gyermekek számára is könnyű tájékozódást, ezzel biztonságos átjárhatóságot jelent. Programjaink, hagyományörző ünnepeink az egész nevelési év során színesítik a családokkal és kulturális intézményekkel való együttműködést.

 

Tornaszobánk gazdag eszköztárával és akadálymentes terével szolgálja a testi nevelést és a játékos nagymozgásos tevékenységek, a gyógytestnevelői foglalkozások lebonyolítását.

A társasházakkal körbezárt belső udvarunk biztonságos kis „oázisként” áttekinthető teret nyújt a gyermekek szabad levegőn történő tartózkodásához. Színes, óriás mászókáink, gazdag játékszereink biztosítják gyermekeink számára a szabad levegőn történő mozgást minden évszakban. Óvodánk környékén parkok, szabad játszóterek találhatók, melyeket gyakran felkeresünk, ezzel is biztosítva a szabad levegőn történő változatos mozgás lehetőségét.

 

Telephelyi specifikumként jelenik meg évről évre visszatérő programunk: rendszeresen látogatjuk a Fővárosi Állat és Növénykertet, a kerületi Karinthy Frigyes könyvtárat.

„Madárbarát Óvoda” vagyunk, ezért évente visszatérő programokat szervezünk és állandó gondoskodásunkkal, tervezésünkkel igyekszünk megfelelni ennek a címnek.

Távolabbi lehetőségként céloztuk meg a „Zöld Óvoda” minősítést, mely a hétköznapokban és a jeles ünnepeinken egyaránt fontos számunkra.

 

Kiemelten kezeljük

  • az anyanyelvi- és mozgásfejlesztést,
  • a különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelését és fejlesztését, a tehetséggondozást,
  • a környezettudatos nevelést, egészséges életmód alakítását,
  • az érzékenyítő programot,
  • az IKT kompetenciák fejlesztését.

 

Délutánonként lehetőséget biztosítunk külső szakemberek által tartott programokra is: játékos labdás mozgásfejlesztés, játékos angol fejlesztés.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA