Ismertető

Újbudai Nyitnikék Tagóvoda telephely bemutatkozója

Óvodánk a Kosztolányi Dezső tér közelében, zöldövezetben, jól megközelíthető, csendes, egyirányú utcában található. A jó levegőről a közeli nagy parkok is gondoskodnak. Kétszintes épületben, 8 tágas csoportszobában fogadjuk a gyermekeket, saját tornaterem és jól tagolt udvar segíti nevelőmunkánkat. Az óvoda korszerű eszközökkel felszerelt tornaterme biztosítja a gyermekek mindennapi testmozgását. Az óvoda épületéhez nagy, fákkal kellemesen árnyékolt játszóudvar tartozik, melyen mászókák, homokozók és korszerű játékok biztosítják a levegőn való aktív időtöltést.

 

Óvodai csoportokban két óvónő és egy dajka foglalkozik a gyermekekkel, illetve pedagógiai asszisztens segíti a mindennapi munkát. Intézményünk programjában kiemelten kezeljük a gyermeki személyiségfejlesztést, az egészséges életmód, az érzelmi nevelés, a játék, a mozgás és az anyanyelvi fejlesztés területeit.

 

Elvünk, hogy a gyermekek tevékenykedés közben, játszva tanulják meg az őket körülvevő világ törvényszerűségeit, melyet a Pedagógiai Programunk tevékenység rendszerén keresztül valósítunk meg.

 

Több területen is tekinthetjük magunkat referencia óvodának

  • Újbuda Környezettudatos Óvodája Program (2016. Zöld Óvoda),
  • Érzékenyítő Program,
  • Integrált feladat (hátránykompenzálás, tehetséggondozás),
  • LSK referencia óvoda- IKT eszközök használata kisgyermekkorban (digitális tábla, BEE Bot méhecske),
  • Anyanyelvi nevelés (Okos kocka, Mozgáskotta),
  • Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram.

 

Ezek a programok és eszközök a gyermekek mindennapi óvodai életét színesebbé, gazdagabbá teszik.

Délutánonként lehetőséget biztosítunk külső szakemberek által tartott programokra is: játékos labdás mozgásfejlesztés, játékos angol fejlesztés.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA